קציצות ירק ללא גלוטן

קציצות ירק "ככה וככה"
ללא גלוטן(תבינו בהמשך)

החומרים:
– קמח עדשים ו – או קמח חומוס
– קישוא מגורד או כל ירק אחר
– בצל יבש גדול קצוץ
– חופן
פטרוזיליה /כוסברה קצוצה
– חופן זרעי צ'יה
– חופן אצות יבשות שהושרו במים והתרככו
-תבלינים: מלח הימלאיה, סומק, פלפל שחור, אגוז מוסקט, צ'ימיצ'ורי, מה שטעים לך.
-מים לפי הצורך
-אבקת אפיה ללא אלומיניום

אופן ההכנה:
מרעבבים כל החומרים יחד ובהדרגה,

מוסיפים מים עד קבלת בלילה גמישה ולא סמיכה,

אם הוספת יותר מדי מים, הוסיפי מהקמח מהתבלינים עד לאיזון הבלילה.

ולמה אצלי המתכון וכל האחרים נקראים גם "ככה וככה"

פעם שאלתי את סבתי על כמויות וענתה לי:
"יא בינתי, כמויות לא מודדים, , תשימי כמה שאת מרגישה בידיים, ככה,

את רואה?

את מרגישה?

כל הכבוד, ככה וככה, טוב?

ועצתי:

מה שחשוב שתכניסי את הלב, האהבה והנשמה ותרגישי בידיים שלך את התערובת".

האמת,

סבתי ממש צדקה!!!
ללא הלב והאהבה מעניין איך היה יוצא לי.
אז באמת תרגישו…

מוזמנים לשתף בטעמים, ביצירתיות, בתמונות, בחוויות.

עם הניסיון משתכללת המיומנות והמתכון משתבח עם הזמן.

והטעם, חבל על הזמן!!!

 

סגירת תפריט