עיסוי פירנאום

עיסוי פירנאום הכנה רגשית ופיזית ללידה ולחיים

  • מיקומו של הפירנאום – פתח הנרתיק – נמצא ברצפת האגן בין השרירים הטבעתיים,

  • הוא רקמת חיבור שאינה גמישה כמו שריר ולכן היא נוטה להיקרע יותר.

  • עיסוי פירנאום, עוזר להגמיש את הרקמה ומפחית את הסיכוי שיהיה

  • צורך בחתך חיץ וכן את הסיכוי בקרעים ספונטניים. 

החשיבות בעיסוי פירנאום

מחקרים מראים שאישה שעושה עיסוי פרנאום, מגיעה ללידה מוכנה יותר, בכך שפתח הנרתיק גמיש יותר, יש פחות חתכי חיץ ויש גם מוכנות רגשית גבוהה יותר. מפחית כאב ותחושת שריפה בעת יציאת הראש של התינוק. העיסוי יגמיש את האזור ויגרום לך להיות מודעת באופן שונה לרצפת האגן ולתחושות המשתנות באזור לקראת הלידה ובמיוחד בעת הלידה עצמה. אין לבצע את העיסוי אם את סובלת מהרפס וגינאלי, פטריות או דלקות.

העיסוי יכול להתבצע על ידך אך, אם זה אפשרי, יעיל יותר אם בן הזוג יעסה את האזור.

אם את מעסה את עצמך, את יכולה להרים רגל, להשעינה על שרפרף וליצור תנוחה א-סימטרית שתקל עלייך להגיע לפתח הנרתיק. היעזרי במראה קטנה על הרצפה, כך תוכלי לראות מה קורה שם.

כאשר בן הזוג מעסה את יכולה לשכב בזווית של ארבעים וחמש מעלות, שעונה על כריות נוחות כאשר רגלייך פשוקות וגופך רפוי. ניתן לשים רטיות חמימות לפני תחילת העיסוי כדי לרכך את הרקמות ולעזור בהרפיית האזור.

מוסיקה אינטימית ושימוש בנשימות שתרגלתם בקורס ההכנה ללידה יכולים להיות רקע טוב לעיסוי. תרגול נשימה, מלבד העובדה שהוא מרפה ומרגיע, יעזור לכם להתרגל לשלֵב נשימות מודעות בכל תהליך הלידה – בצירים, בבדיקות ובלחיצות.

איך עושים את זה?
טבלו את האצבע השנייה והשלישית בשמן. עסו בעדינות את פתח הנרתיק והמתינו להרפיה מלאה של רצפת האגן. לאחר שאתם מרגישים הרפיה, התחילו לעסות את פתח הנרתיק בתנועות מתיחה לצדדים וכלפי פי הטבעת. השהו את המתיחה לזמן של שמונה נשימות עמוקות של האישה ונסו למתוח בעדינות בזמן הנשיפה.

זוכרים? הפירנאום נמצא בפתח הנרתיק בחלק התחתון שלו. בעת העיסוי, מספיק להחדיר לפתח הנרתיק רק את השליש הראשון של האצבע ואין צורך לעסות את כל היקף הנרתיק. מספיק רק בחלק התחתון הקרוב לפי הטבעת.

כדאי לזכור!!!
תחושת הצריבה העדינה בעת העיסוי מבשרת, בדרך כלל, כי אתם מעסים נכון. לתחושה הזאת גורמת מתיחת הרקמות העדינות. עיסוי הפרינאום הוא תהליך אינטימי. הנרתיק אוצר בתוכו הרבה זיכרונות, חלקם טובים יותר וחלקם פחות. הן גברים והן נשים מרגישים נבוכים מסוג זה של מגע.

במקרה כזה, זו הזדמנות טובה דווקא, להתגבר על מחסומים ולמנוע מבוכה בלידה עצמה.

בזמן העיסוי עשויים לעלות רגשות שונים שעלולים לגרום לאישה לרצות להפסיק אותו. שיחה כנה, פתיחות, חום ואהבה יעזרו לך להתגבר על התחושות העולות.

יש לזכור כי לאחר מספר פעמים, כשהרקמות מתחילות להתגמש, תחושה זו פוחתת במידה ניכרת. אם משתמשים בתערובת שמנים המכילה שמנים אתריים ומתפתח גירוי (רגישות ספציפית לשמן מסוים), יש להפסיק את השימוש בשמן ולהשתמש בשמן שקדים פשוט. בדרך כלל, תורמות התערובות המכילות שמנים אתריים לשיפור זרימת הדם באזור ולגמישות הרקמות, הימנעו מלהשתמש בשמן נבט החיטה מה שעלול להיות מצע לפטריות אצל מי שיש לה נטייה לפטרת בנרתיק.

מתי להתחיל וכמה פעמים לעשות?

במידה ואת בשמירת היריון או עם צירים מוקדמים, יש להתייעץ עם רופא לפני התחלת העיסוי. זה נדיר מאוד, אבל אם התחלת וזה גרם לצירים, תפסיקי ותפני לרופא. אין לבצע את העיסוי במידה ויש דלקת בשתן, הרפס פעיל או פטרייה בנרתיק.

להתחיל את העיסוי בין שבוע 34-32.

בשבוע הראשון  – ארבע פעמים,

בשבוע השני – יום כן ויום לא

ומהשבוע השלישי – כל יום עד הלידה,

התחילי בכמה דקות, ובהדרגתיות הגיעו לעשר דקות בכל פעם.

תגזרי צפורניים, תשטפי ידיים היטב בסבון והכיני לך מעט שמן חמים בצלוחית

שיספיק לך לעיסוי של אותו היום בלבד.

אין להשתמש באותו שמן גם יום למחר.

לפני העיסוי תוכלי לעשות אמבטיה חמימה או קומפרסים חמים על המקום, מה שיתרום להרגעת האיזור והאפקטיביות של העיסוי תעלה.

חשוב שתדעי,

המטרה היא להפעיל לחץ מתון על האזור עד שאת מרגישה מתיחה ותחושת אי נוחות. אם כואב, סביר מאוד שאת מותחת יותר מידי, שלבי נשימות והרפי קצת.

מס' טכניקות לעיסוי:

 צורת שמשלדחוף את האצבע על דפנות הנרתיק כמו קרניים של שמש, וכל פעם להפעיל לחץ על מקום אחר.

 צורת  Uדמייני עם האצבע והעבירי מצד לצד.

 צורת "עוגן"– עם שתי הידיים, להצמיד את שתי האצבעות המורות אחת לשנייה, לדחוף כלפי מטה לכיוון פי הטבעת ולמתוח לצדדים. חשוב להחזיק את המתיחה במשך כדקה ולחזור על הפעולה עוד מספר פעמים.
יש לבצע עיסוי עדין. עיסוי נמרץ מידי עלול לגרום לתחושת צריבה או כאב.
אל תשכחי לשים משהו לכיסוי המיטה או המצע שאת שוכבת עליו אם את לא רוצה שיתלכלך מהשמן שישפך.
אם את עושה את זה לבד השתמשי בשני האגודלים שלך וחפשי תנוחת עמידה או חצי ישיבה.

בדקי איזו טכניקה נוחה לך, ובחרי בה.

עוד אפשרות לעיסוי הפירנאום שימוש במכשיר אפינו

מכשיר שמרחיב את פתח הנרתיק ואת הנרתיק עצמו, זה מעיין בלון שמחובר למשאבה. ומנפחים אותו כל יום קצת יותר עד שמגיעים ל"פתיחה מלאה".

היתרון – מאפשר לראות בצורה חזותית מאוד שאת יכולה. שראש של תינוק יעבור שם בקלות. ואת תוכלי לעשות לעצמך ולהגמיש את המקום.

החיסרון עלות של כ- 600 ש"ח
גם עם המכשיר הזה, לרוב יש צורך בעזרה מבן הזוג, להחדיר כשליש מהבלון לפתח הנרתיק ואם לא מחזיקים אותו שם הוא פשוט קופץ החוצה כשמנפחים, אגב, זו דרך מצויינת לדעת שאת עושה טוב.

ובע"ה, כשתגיעי ללידה, והכי חשוב ליידע את המיילדת על המאמצים והעיסוי פירנאום שעשית. כמה חשוב לך ללדת ללא קרעים ושהתכוננת ללידה, הביאי בקבוק שמן שקדים סגור כדי שבזמן יציאת התינוק, היא תוכל לשמן את הפירנאום שלך ולשמור עליו בזמן יציאתו. בלידה כדאי להשתמש בתנוחות אנכיות המגבירות את הלחץ הטבעי על הפרינאום, לבקש מהמיילדת לשים רטיות חמימות על הפירנאום. 

ואחרי הלידה

–  חשוב לחזור ולתרגל את ריצפת האגן מוקדם ככל האפשר.

– לשטוף את האזור אחרי כל מתן שתן או צואה.

*  שטיפות:

מים מעורבים בתמצית פרחי באך- Rescue Remedy 

או מים מעורבים במיצוי אלכוהולי של קלנדולה (צפורני חתול)

או בתה חזק מפרחי קלנדולה, ו/או רוזמרין.

ניתן גם לעשות אמבטיות ישיבה בתבשיל הצמחים הללו.

* מריחה:

משחות או תערובות שמנים מיוחדות לטיפול בתפרים או רקיחה ביתית של כף דבש מהולה בעשר טיפות שמן לבנדר.

* אופטימיות

אם האזור נפוח ובצקתי לאחר הלידה, אפשר להרטיב רטייה במעט מים ולשים שתי טיפות גרניום או למרוח ישירות על האזור Remedy  Rescue –  טיפות או משחה – או להשתמש ברטיות ספוגות המגנזיום שמחלקים בבית היולדות. לאחר שהצלקת הגלידה לגמרי, כדאי להתחיל לעסות את האזור בדומה לעיסוי שלפני הלידה. העיסוי מרכך את הצלקת ובכך עשוי להפחית כאב, במיוחד בקיום יחסי מין.

באהבה ובהצלחה

היריון מועיל ולידה קלה ובמועדה

עם ידיים מליאות וצוחקות

 

 

סגירת תפריט